...
Skip to content

Kādas ir ķiploka labās īpašības?

Jau seno laiku vēsturē ķiplokus lietoja tā ārstniecisko īpašību dēļ. To ļoti ilgu laiku bija atklājuši jau senie ēģiptieši, sengrieķi, babilonieši, romiešu un ķīnieši. Mūsdienās ir noskaidrots, ka ķiploki satur vitamīnus B1, A, C, B2, PP, magniju, allicīnu, hromu, kalciju, kāliju, flavonoīdus, adenozīnu, steroīdus, saponīnu un niķeli. Patiesībā ķiploka vērtību vienā rakstā nav iespējams uzskaitīt, tam būtu nepieciešamas vairākas grāmatas. Protams, ķiploka vērtību un ārstnieciskās īpašības ir veiksmīgi pētījuši un izzinājuši zinātnieki. To, ka ķiploks stiprina imūnsistēmu droši vien nevienam nav jāsaka. Šeit centīsimies apkopot kādu mazu daļu no tā visa, ko mūsu ķermenim sniedz ķiploks.

kiploki

Kā ķiploks sargā cilvēka veselību?

  • Pateicoties ķiploku sastāvā esošajiem fitoncīdiem, tie pasargā mūs no baktēriju vairošanās, iznīcina dizentērijas ierosinātājus. Lielisks līdzeklis pret rauga sēnēm, stafilokokiem un difterijas nūjiņām.
  • Veiksmīgi ārstē vai palīdz ārstēšanas procesos ar sekojošām slimībām – ateroskleroze, podagra, gripa, diabēts, tuberkoloze, katarkta, artrīts, astma, bronhīts, angīna, laringīts, klepus.
  • Ķiplokā esošās vielas palēlina novecošanu, ārstē izsitumus, kārpas, ēdes, augoņus, sēnītes. Palīdz brūču sadziedēšanas procesā.
  • Veicina apetīti, vielmaiņu un gremošanu, samazina holesterīna līmeni. Tie pieveic cērmes, palīdz ar gremošanas, žultspūšļa, taisnās zarnas, krūšu, prostatas problēmu gadījumos. Palīdz izvadīt no ķermeņa kaitīgās un nevēlamās vielas.
  • Pazemina asinsspiedienu, šķīdina asins trombus
  • Ķiplokus lieto arī vēža profilaksei.
  • Ķiploki var palīdzēt pat cīņā ar bezmiegu, paildzināt dzīves ilgumu un uzlabot fizisko formu.

Ķiploka uzturvērtība

Ķiplokam ir maz kaloriju taču neticami augsta uzturvērtība. Tikai nieka 100 gramos ķiploka (aptuveni 3 vidēja izmēra ķiploka galviņas) jūs atradīsiet:

  • C vitamīns – vairāk kā 50% no ieteicamās dienas devas (IDD),
  • B6 vitamīns – vairāk kā 60 % no IDD;
  • Mangāns – vairāk kā 80% no IDD,
  • Selēns – vairāk kā 20% no IDD;
  • Šķiedrvielas – vismaz 2 grami.

Tāpat ķiploku sastāvā atrodams dzelzs, fosfors, varš, kalcijs, kālijs, B1 vitamīns un pat tas nav viss.

Kā vislabāk izmantot visu ķiploka potenicālu?

Lai iegūtu izcilu veselības kokteili, svaigi ķiploki jālieto sasmalcinātā veidā. Drupināti ķiploki un ķiploku pulveris jau ir sasmalcināti. Ķiploki satur ārstniecisku vielu allicīnu, kura sintezējas tikai tad, kas sabrūk tās šūnas. Tāpēc, vispirms notīriet ķiploka daiviņu, sasmalciniet to un ļaujiet tam pastāvēt, aptuveni 10 – 15 minūtes un tad to lietojiet.

Lai iegūtu pilnu ķiploka sastāvā esošo vielu uzskaiti un izzinātu visas tā labās īpašības, Jums būs nepieciešams padziļināts kurss bioloģijā. Taču iespējams, ka arī ar to būs par maz. Ja tam visam nav laika, bet gribas stipru veselību – dodies uz mūsu veikalu un atrodi sev vispiemērotāko ķiploku veidu.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.